Greektoys

Το 3D Μουσείο Αρχαίων Ελληνικών Παιχνιδιών

Εικονικό Μουσείο Αρχαίων Ελληνικών Παιχνιδιών

Με ένα κλικ δείτε εκθέματα από τα μουσεία του Λούβρου, της Κυκλαδικής Τέχνης κ.α.

3D Μουσείο Αρχαίων Ελληνικών Παιχνιδιών 

Τα καλύτερα εκθέματα αρχαίων ελληνικών παιχνιδιών από το Λούβρο, το μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, το αρχαιολογικό του Κεραμεικού κ.α. παρουσιάζονται σε τρισδιάστατη μορφή στο Εικονικό Μουσείο Greektoys. Μετά την αναπαράσταση του τύμβου της Αμφίπολης, το Greektoys παρουσιάζει μέσω της εφαρμογής Sketchfab, μια συλλογή από αρχαία ελληνικά παιχνίδια.

Με ένα κλικ μπορείτε να περιηγηθείτε, να κάνετε ζουμ στις λεπτομέρειες και να μάθετε πληροφορίες για τη χρονολογία, την εποχή του κάθε εκθέματος καθώς και σε ποιο μουσείο βρίσκεται. Απλά χρησιμοποιήστε το ποντίκι του υπολογιστή ή την οθόνη αφής!

Το να δει κάποιος τα αρχαία ελληνικά παιχνίδια συγκεντρωμένα σε ένα μουσείο είναι πρακτικά αδύνατο, δεδομένου ότι τα ευρήματα βρίσκονται διασκορπισμένα σε πολλά μουσεία στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό. Γι’αυτό, το Εικονικό Μουσείο Greektoys συγκεντρώνει τα πιο εμβληματικά εκθέματα και μέσω της τεχνολογίας δίνει στο χρήστη τη δυνατότητα να σχηματίσει μια συνολική εικόνα με σκοπό την προώθηση της αρχαίας ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς μας.

For english, click here

Επισκεφτείτε το μουσείο παιχνιδιών εδώ

button enter

exclamationΤο μουσείο θα ανανεώνεται συνεχώς με νέα εκθέματα. Μπορείτε και εσείς να συνεισφέρετε στέλνοντας φωτογραφίες παιχνιδιών που εντοπίσατε σε μουσεία και θεωρείτε ότι μπορούν να στεγαστούν στο εικονικό μουσείο. Στο τρισδιάστατο μοντέλο που θα δημιουργηθεί θα αναφερθεί η συνεισφορά σας.

Μάθετε περισσότερα για τα αρχαία ελληνικά παιχνίδια κατεβάζοντας το e-book “Τα Παιχνίδια στην Αρχαία Ελλάδα”.

GALLERY

3 replies »

  1. Συγχαρητήρια που δημιουργείται ευφάνταστους τρόπους για να μαθαίνουν τα παιδιά μας για τα μουσεία και την ιστορία μας ! Με αυτά τα παιχνίδια η όλη διαδικασία θα τους αρέσει πάρα πολύ ! ευχαριστούμε !

    Like

Leave a comment