Greektoys

Τα αρχαία ελληνικά παιχνίδια επισκέφτηκαν το Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «Ορίζοντες» στην Ηλιούπολη!

Η Σοφία Παυλάκη παρουσίασε τα παιχνίδια.

Το κέντρο Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «Ορίζοντες», με μεγάλη πορεία στο χώρο της ειδικής αγωγής, και το Greektoys Children’s Revolution®διοργάνωσαν ένα διήμερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα στις 22-23 Απριλίου. Οι εκπαιδευόμενοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τα αρχαία ελληνικά παιχνίδια. Ήρθαν σε επαφή με αυτά, τα άγγιξαν, έπαιξαν, ενώ απέκτησαν πολύτιμες γνώσεις σχετικά με την ιστορία τους. Το πιο ενδιαφέρον μέρος της δράσης ήταν εκείνο στο οποίο οι εκπαιδευόμενοι έφτιαξαν τα δικά τους αρχαία ελληνικά παιχνίδια με πηλό και ένιωσαν τη χαρά της δημιουργίας και της βιωματικής μάθησης.

Οι εκπαιδευόμενοι επί το έργον

Εργαστήρια Greektoys

Από την αρχαιότητα έχει διαπιστωθεί η παιδαγωγική αξία του παιχνιδιού για τη σωματική, νοητική, γνωστική και κοινωνική ανάπτυξη του παιδιού. Πολλά από τα παιχνίδια που υπήρχαν στην αρχαία Ελλάδα παραμένουν γνωστά ως τις μέρες μας.

Με τη βοήθεια της τεχνολογίας, το Greektoys έχει ξαναζωντανέψει κάποια από αυτά τα παιχνίδια και τα χρησιμοποιεί στα εργαστήρια που διοργανώνει με σκοπό την προώθηση των αρχαίων παιχνιδιών, και μαζί με ειδικό οπτικοακουστικό υλικό τα παιδιά μαθαίνουν με διασκεδαστικό τρόπο για την πολιτιστική μας κληρονομιά.

Ευχαριστούμε το Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «Ορίζοντες» για την πρόσκληση και την ευκαιρία που μας έδωσαν να μοιραστούμε με τους εκπαιδευόμενους την αγάπη μας για τα αρχαία παιχνίδια.

2 replies »

  1. Καλημέρα, Σοφία και Φωτεινή, αγαπητές μου μαθήτριες!
    Συγχαρητήρια για τη μοναδική, θαυμάσια και εμπνευσμένη δουλειά που κάνετε! Σε κάθε νέο σας έργο, ανεβάζετε ακόμα περισσότερο το επίπεδο και την ποιότητα της εργασίας σας! Μπράβο σας!
    Επικοινωνώ μαζί σας, για να μάθω αν και με ποιες προϋποθέσεις μπορούν να μας επισκεφτούν στο σχολείο μας τα Αρχαία ελληνικά παιχνίδια.

    Με εκτίμηση,

    Βασίλειος Ε. Τόλης
    Δ/ντής 1ου Δημοτικού Σχολείου Ψαχνών

    Like

    • Καλησπέρα Δάσκαλε,
      Ευχαριστούμε για τα καλά λόγια και την πρόσκληση. Θα μπορούσατε να μας στείλετε το email σας σε αυτήν τη διεύθυνση info@greektoys.org;

      Like

Leave a comment