ΝΕΑ

Συνέντευξη: To Greektoys στον «Αγγελιοφόρο της Κυριακής»

 persefone
Αναδημοσιεύουμε τη συνέντευξη που δώσαμε στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος της Κυριακής».
Η ομάδα του Greektoys.org απαντά στις ερωτήσεις της κα. Χάιδως Σκανδύλα σχετικά με το έργο της τρισδιάστατης αναπαράστασης της Αμφίπολης, για τους στόχους της ομάδας του Greektoys.org και τις δράσεις της στο χώρο της εκπαίδευσης και της ψυχαγωγίας.

Χιλιάδες εικονικές ξεναγήσεις στην ανασκαφή

Αλλο ένα τέτοιο παράδειγμα και οι «Greektoys». Τον αριθμό ρεκόρ των 49.000 έφτασαν οι επισκέπτες της εν λόγω ιστοσελίδας που θέλησαν να περιηγηθούν εικονικά στην ανασκαφή, έτσι όπως την αναπαρέστησε η συγκεκριμένη ομάδα, δηλαδή οι Λουής Σάντος, Σοφία Παυλάκη και Φωτεινή Παυλάκη. Οι ίδιοι απάντησαν στον «ΑτΚ» για ποιο λόγο αποφάσισαν να δημιουργήσουν την εφαρμογή της τρισδιάστατης περιήγησης στην ανασκαφή, ενώ άφησαν ανοιχτή την πιθανότητα ακόμη και δημιουργία επεισοδίου κινουμένων σχεδίων με θεματολογία εμπνευσμένη από την… ανασκαφή της Αμφίπολης.

«Η εφαρμογή της τρισδιάστατης περιήγησης έχει καθαρά εκπαιδευτικό χαρακτήρα. Οταν συλλάβαμε την ιδέα να δημιουργήσουμε το τρισδιάστατο μοντέλο σκεφτήκαμε ότι θα ήταν ωραίο και χρήσιμο να χρησιμοποιηθεί ως εκπαιδευτικό μέσο από δασκάλους και γονείς. Οι μαθητές και τα παιδιά θα είχαν την ευκαιρία να οπτικοποιήσουν και να κατανοήσουν καλύτερα τη δομή του τύμβου, να παρατηρήσουν τις λεπτομέρειές του και να νιώσουν τη χαρά του ”μικρού αρχαιολόγου”».

Ποιοι ήταν οι στόχοι σας;

Η εφαρμογή της αναπαράστασης του τύμβου της Αμφίπολης εντάσσεται στο πλαίσιο ενός ευρύτερου πρότζεκτ, του Greektoys. To Greektoys είναι εκπαιδευτικό έργο και έχει σαν στόχο να μαθαίνουν τα παιδιά με διασκεδαστικό τρόπο την αρχαία ελληνική κληρονομιά.

Μέχρι τώρα έχουμε δημιουργήσει τα δύο πρώτα επεισόδια της παιδικής σειράς animation Greektoys με κεντρικούς ήρωες παιχνίδια από την Αρχαία Ελλάδα. Στη σελίδα μας υπάρχει εκπαιδευτικό υλικό σχετικά με τον ελληνικό πολιτισμό καθώς και προτεινόμενες δραστηριότητες για παιδιά, όπως επισκέψεις σε μουσεία ή γνωστοποίηση άλλων ψηφιακών εφαρμογών που σχετίζονται με τον ελληνικό πολιτισμό.

Εχετε στοιχεία για το πόσοι άνθρωποι την έχουν «επισκεφθεί» και πόσα «χτυπήματα» έχει;

Μέχρι στιγμής, το τρισδιάστατο μοντέλο της αναπαράστασης το έχουν επισκεφτεί 49 χιλιάδες άνθρωποι, μέσα σε διάστημα μόλις δύο ημερών. Το νούμερο αυτό ξεπέρασε κάθε προσδοκία μας, αφού δεν περιμέναμε τόσο άμεση ανταπόκριση και επισκεψιμότητα.

Ετοιμάζετε κι άλλα πρότζεκτ για το μέλλον σχετικά με την εν λόγω ανασκαφή;

Το πρότζεκτ της Αμφίπολης θα παραμείνει ενεργό και κάθε φορά που νέα στοιχεία της αρχαιολογικής έρευνας θα έρχονται στο φως, το τρισδιάστατο μοντέλο θα ανανεώνεται αντίστοιχα.

Παράλληλα το Greektoys εξελίσσεται, καθώς ετοιμάζουμε το τρίτο επεισόδιο της σειράς κινουμένων σχεδίων και πάντα αναζητούμε υλικό που θα τρέφει με γνώση την αγάπη των μικρών μας φίλων για την Ελλάδα και τον αρχαίο πολιτισμό της.

http://www.agelioforos.gr/default.asp?pid=7&ct=7&artid=215937

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s