Οι φίλοι του Greektoys

Κέντρο Λόγου Γραφής και Επικοινωνίας λέξις

Φίλοι του Greektoys: Κέντρο Λόγου Γραφής και Επικοινωνίας λέξιςΤο Κέντρο Λόγου Γραφής και Επικοινωνίας λέξις είναι ένας χώρος αξιολόγησης κι αποκατάστασης δυσκολιών που αφορούν στο παιδί, στον ενήλικα και στην οικογένεια. Στόχος είναι η έγκαιρη και έγκυρη αξιολόγηση, η πολύπλευρη διερεύνηση, η σωστή προσέγγιση των δυσκολιών και η αποκατάσταση, με σεβασμό πάντα στην προσωπικότητα του παιδιού, του ενήλικα και τις ανάγκες της οικογένειας, προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν οι δυσκολίες.

Η διεπιστημονική ομάδα αποτελείται από ειδικούς εκπαιδευτικούς, λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, ψυχολόγους, συμβούλους επαγγελματικού προσανατολισμού, παιδοψυχίατρο κι έχει στενή συνεργασία με παιδίατρο – αναπτυξιολόγο.Περισσότερα εδώ και στο Facebook

 

Αγωγή ΟΩ

Φίλοι του Greektoys: Αγωγή ΟΩΠρόκειται για μία ολική μέθοδο ανοιχτής & παιγνιώδους μικρο-διδασκαλίας βασισμένη στην ολόπλευρη ανάπτυξη δεξιοτήτων (Ο) και ενδιαφερόντων (Ω) μίας ομάδας.

Βασικά χαρακτηριστικά της παιδαγωγικής αυτής μεθόδου είναι: η αναδυόμενη, η μαθητοκεντρική και η διαθεματική προσέγγιση.

Το παιχνίδι – μάθημα ξεκινά και εξελίσσεται μέσα από πίστες και δοκιμασίες. Οι μαθητές παρακολουθούν τα βήματα προόδου τους μέσα από κωδικοποιημένους πίνακες μεταγνώσης και οι παιδαγωγοί ανιχνεύουν και παράλληλα σχεδιάζουν τις διδασκαλίες τους με σκοπό την ισόρροπη ανάπτυξη νοημοσυνών σε 2 οριζόντια & 3 κάθετα επίπεδα. Περισσότερα εδώ

 

Τι λένε τα στομΑΤΑΚιΑ τους

Φίλοι του Greektoys: Τι λένε τα στομΑΤΑΚιΑ τουςΗ ιδέα «Τι λένε τα στομΑΤΑΚιΑ τους» γεννήθηκε τον Ιανουάριο του 2013 γιατί ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές, οι κουβεντούλες τους έχουν τη δύναμη, έστω και για λίγο, να μας φτιάξουν τη διάθεση. Φιλοξενούμε κουβεντούλες που λένε τα παιδιά: σ’ εμάς, παππού, γιαγιά, δάσκαλο, θεία, νονά, προπονητή. Κάποιες κουβεντούλες είναι κοινές, άλλες πρωτότυπες, άλλες γεμάτες χαρά, ευαισθησία, κέφι, λύπη, μια ποικιλία συναισθημάτων που συνθέτει τον όμορφο κόσμο τους. Μοναδικός σκοπός, είναι μέσα από την αθωότητα των παιδιών, την ατέρμονη αγάπη τους,  να μοιράσουμε -όλοι μαζί- Χαμόγελα! έτσι απλά!

Η σελίδα φιλοξενεί διαγωνισμούς, προτάσεις, κατασκευές, δραστηριότητες, εκπαιδευτικά παιχνίδια (Μέλη), δοκιμασμένες συμβουλές και λύσεις από ειδικούς με άρθρα τους που αφορούν το παιδί αλλά και ότι μπορεί να απασχολεί εμάς σχετικά με το παιδί μας. Περισσότερα εδώ και στο Facebook

Fun Attikids

Φίλοι του Greektoys: FunAttikidsΦανατικοί με τη διασκέδαση παιδιών και εφήβων στην Αττική!

Θέατρα, ταινίες, μουσεία, βιβλιοπαρουσιάσεις, πάρκα, αρχαιολογικοί χώροι, πολιτιστικές εκδηλώσεις Αττικής, αλλά και εθελοντικές δράσεις που απευθύνονται σε παιδιά, εφήβους και τις οικογένειές τους.
Εκπαιδευτικές ιστοσελίδες, θεατρικά παιχνίδια, δωρεάν παιδικά βιβλία, αινίγματα, παιδικοί και οικογενειακοί διαγωνισμοί, και πολλά πολλά άλλα!

Περισσότερα εδώ