ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

«Ακρόπολη Lego» και εορταστικές εκδηλώσεις στο Μουσείο της Ακρόπολης

i-akropoli-twn-lego-sto-mouseio-akropolis

Αν θέλετε τα παιδιά σας να αγαπήσουν το Μουσείο της Ακρόπολης, μια επίσκεψη το Δεκέμβρη είναι η κατάλληλη ευκαιρία, καθώς στο Μουσείο βρίσκεται το μοντέλο Lego της Ακρόπολης, θα πραγματοποιηθούν  εορταστικές εκδηλώσεις και η έκθεση «Αρχαϊκά Χρώματα» θα είναι διαθέσιμη μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου.

Στο Μουσείο της Ακρόπολης στην Αθήνα είναι διαθέσιμο το μοντέλο «Ακρόπολη Lego» για τους επισκέπτες που θέλουν να θαυμάσουν την Ακρόπολη όπως ήταν τον 5ο αι. πΧ. μέσω μιας εικαστικής αναπαράστασης αποκλειστικά δημιουργημένης  με τουβλάκια Lego.

Το Μουσείο Nicholoson και το Πανεπιστήμιο του Σύδνεϋ δώρισαν το μοντέλο στο Μουσείο Ακρόπολης τον Ιούλιο του 2014.  Χρειάστηκαν 300 ώρες δουλειάς και 120.000 κομμάτια Lego για να δημιουργηθεί το μοντέλο το οποίο περιλαμβάνει τον Παρθενώνα, τον ναό της Αθηνάς Νίκης, το Ερέχθειο και τα Προπύλαια.

Παράλληλα, μέσα σε γιορτινό κλίμα, το Μουσείο της Ακρόπολης προσφέρει εργαστήρια για παιδιά, όπως «Στόλισε την ξύλινη θεά», «Δώρα για θεούς και ανθρώπους», «Αρχαία έθιμα και στολίδια για την καλή χρονιά», μουσική, τραγούδια από την Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού και εκπλήξεις για τους επισκέπτες του στις 20, 21, 27 και 28 Δεκεμβρίου.

Το Greektoys.org ιδιαίτερα προτείνει σε αυτούς που δεν είχαν την ευκαιρία μέχρι τώρα να επισκεφτούν την έκθεση «Aρχαϊκά Χρώματα», ότι μπορούν ακόμη να θαυμάσουν στο Μουσείο τη μοναδική συλλογή των αρχαϊκών αγαλμάτων που σώζουν ακόμη τα χρώματά τους. Η επιστημονική έρευνα για το χρώμα στα αρχαία γλυπτά έχει προοδεύσει πολύ και έχει οδηγήσει σε εκπληκτικά αποτελέσματα για την γλυπτική στην αρχαιότητα. Το χρώμα δεν αποτελούσε απλά στοιχείο διακόσμησης, αλλά πρόσθετε ποιότητα στην αισθητική του γλυπτού.

Η μουσειακή δράση για τα Αρχαϊκά Χρώματα βασίζεται σε πολύ προσεκτική παρατήρηση, σε φασματοσκοπικές αναλύσεις, σε ειδική φωτογράφιση, σε προσπάθειες αναπαραγωγής των αρχαίων χρωμάτων και εφαρμογή τους σε παριανό μάρμαρο και φυσικά στην αναζήτηση πολύτιμων πληροφοριών από τις γραπτές πηγές για τα χρώματα.

Να χαρείτε έναν όμορφο, γιορτινό Δεκέμβρη με επισκέψεις στο Μουσείο της Ακρόπολης!

Πηγές

http://www.theacropolismuseum.gr/el/content/arhaika-hromata-1

http://sydney.edu.au/museums/exhibitions-events/lego-acropolis.shtml

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s