Greektoys

Αρχαία παιχνίδια και τηλεκπαίδευση

Τα παιδιά μαθαίνουν για τα αρχαία παιχνίδια χάρη στο Βαλίο, τη Λίλυ και το Φίλωνα, τους κεντρικούς χαρακτήρες του πρότζεκτ Greektoys.

Το τελευταίο διάστημα πολλά σχολεία στην Ελλάδα, αλλά και ελληνικά σχολεία σε χώρες της Ευρώπης, έχουν συμπεριλάβει στα διαδικτυακά μαθήματα το εκπαιδευτικό βοηθητικό υλικό διαθέσιμο στη σελίδα του Greektoys Children’s revolution®.

Οι μαθητές μπορούν να μάθουν για τα αρχαία παιχνίδια και για τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό μέσω τρισδιάστατων αναπαραστάσεων, 3d scanning και άλλων οπτικοακουστικών μέσων. Εδώ δημοσιεύουμε τα πιο δημοφιλή λινκ!

Free E-BOOK “Τα παιχνίδια στην Αρχαία Ελλάδα”

Μάθετε περισσότερα για τα παιχνίδια και δείτε τις αυθεντικές εικόνες από τα μουσεία που τα φιλοξενούν.

Ο οδηγός είναι ένα συνοπτικό κείμενο βασισμένο στα άρθρα που έχουν δημοσιευτεί στη σελίδα greektoys.org και ανανεώνεται συνεχώς με καινούριο υλικό.

Εικονικό Μουσείο Αρχαίων Ελληνικών Παιχνιδιών

Το εικονικό μουσείο αρχαίων ελληνικών παιχνιδιών είναι ένα πρωτοποριακό μουσείο που στεγάζει online τα πιο σημαντικά εκθέματα παιχνιδιών από το Λούβρο, το μουσείο Ιστορίας και Τέχνης των Βρυξελλών, το Άλτες Μουζέουμ του Βερολίνου, το Μουσείο Τέχνης του Χάρβαρντ και από άλλα μουσεία της Ευρώπης και της Ελλάδας.

Επισκεφτείτε το μουσείο εδώ:

GREEKTOYS ΕΙΚΟΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

Greektoys στο Youtube

Στο κανάλι του Greektoys στο Youtube μπορείτε να βρείτε τη σειρά animation με χαρακτήρες εμπνευσμένους από τα αρχαία παιχνίδια. Ο Βαλίος είναι ένα πήλινο αλογάκι, η Λίλυ είναι μια παιδική κουδουνίστρα και ο Φίλων είναι ένα γουρουνάκι-μπιμπερό. Μαζί ζουν περιπέτειες και ταξιδεύουν σε άλλες χώρες όπου γνωρίζουν παιχνίδια άλλων πολιτισμών, με αποτέλεσμα να κάνουν άνω-κάτω τα μουσεία που τους φιλοξενούν.

Εκτός από τα animation, μπορείτε να παρακολουθείτε διαλέξεις με θέμα τα παιχνίδια και την τεχνολογία.

Για περισσότερες πληροφορίες, εκπαιδευτικό υλικό και ιδέες, επισκεφτείτε τη σελίδα του greektoys.org και μοιραστείτε την !

GALLERY

1 reply »

Leave a comment