Greektoys

Ταξίδι στον κλασικό πολιτισμό

Επίσκεψη στην ελληνορωμαϊκή συλλογή του μουσείου Τέχνης και Ιστορίας των Βρυξελλών

Εσείς ξέρετε τι είναι ένας κάνθαρος; Μπορείτε να θυμηθείτε ποιοι ήταν οι 12 άθλοι του Ηρακλή; Ποια ήταν η χρήση του αμφορέα;

Αυτά και άλλα πολλά μπορείτε να τα γνωρίσετε με μια επίσκεψη στο μουσείο. Έτσι έκαναν οι μαθητές του ελληνικού σχολείου από το Schaerbeek (École grecque du Samedi) το Σάββατο 27 Νοεμβρίου, καθώς θαύμασαν από κοντά έργα γλυπτικής, αρχιτεκτονικής και κεραμικής της ελληνορωμαϊκής συλλογής στο μουσείο Τέχνης και Ιστορίας στις Βρυξέλλες. Εκεί τους περίμεναν με χαρά η Σοφία Παυλάκη και ο Λούις Σάντος της ομάδας Greektoys για να μοιραστούν μαζί τους τα μυστικά που έχουν ανακαλύψει μελετώντας τη συγκεκριμένη συλλογή.

Με μια διαφορετική προσέγγιση, με φαντασία και αλληλεπίδραση, τα παιδιά έμαθαν για την κλασική γλυπτική και την επιρροή της μέχρι τις μέρες μας, για τη μυθολογία και τις συνήθειες των αρχαίων Ελλήνων μέσω της αγγειογραφίας και, φυσικά, παρατήρησαν και έπαιξαν με αρχαία ελληνικά παιχνίδια. Το ταξίδι ολοκληρώθηκε με την επίσκεψη στο ρωμαϊκό τμήμα, το οποίο αποτελείται από έργα γλυπτικής, εντυπωσιακά αρχιτεκτονικά στοιχεία και τη μακέτα της αρχαίας Ρώμης.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους μαθητές, τους γονείς και τη δασκάλα Μαρία Παπαδοπούλου που έκαναν δυνατή αυτή τη δραστηριότητα.

Δείτε φωτογραφίες

Leave a comment