Greektoys

Αρχαία Ελληνικά Παιχνίδια στο Μάντσεστερ

#10XroniaGreektoys

Το Greektoys επέστρεψε στο Ηνωμένο Βασίλειο για ένα καινούριο εργαστήριο αρχαίων ελληνικών παιχνιδιών. Αυτή τη φορά, οι μαθητές του Ελληνικού Σχολείου του Μάντσεστερ είχαν την ευκαιρία να ακούσουν τη Σοφία Παυλάκη να τους μιλήσει για όσα έχει μάθει τα τελευταία δέκα χρόνια για τα παιχνίδια στην αρχαία Ελλάδα. Παιδιά και εκπαιδευτικοί ήρθαν σε επαφή με αντίγραφα αρχαίων παιχνιδιών, όπως κούκλες (πλαγγόνες), ζωόμορφα τροχήλατα παιχνίδια, αστράγαλους, σβούρες, γιο-γιο και άλλα χιλιόχρονα αθύρματα.

Σοφία Παυλάκη παραγωγός του έργου Greektoys

Τα παιδιά επίσης έπαιξαν με παραδοσιακά παιχνίδια και παρακολούθησαν σειρά κινουμένων σχεδίων με πρωταγωνιστές το αλογάκι Βαλίο, τη Λίλυ και το Φίλωνα (χαρακτήρες εμπνευσμένοι από παιχνίδια της αρχαιότητας). Στο δεύτερο μέρος του εργαστηρίου, μικροί και μεγάλοι έφτιαξαν τα δικά τους παιχνίδια, όπως τα έφτιαχνε ο κοροπλάστης στην Ελλάδα του 5ου αιώνα π.Χ.!

«Ήταν μια εποικοδομητική εμπειρία για όλους μας να μοιραστούμε στιγμές χαράς και παιχνιδιού στη σχολική αίθουσα. Και όπως πάντα, όταν έρχεται η ώρα να πούμε αντίο στα παιδιά, κλείσαμε με την υπόσχεση να ξαναέρθουμε!»

Επιμορφωτικά Εργαστήρια Greektoys

Στα εργαστήρια που διοργανώνει κατά καιρούς το Greektoys, τα παιδιά μπορούνε να δούνε από κοντά αρχαία ελληνικά παιχνίδια και να ανακαλύψουνε: Πώς έχουμε πληροφορίες για τα αρχαία παιχνίδια; Πώς έπαιζαν με αυτά; Ποιος ήταν ο τρόπος κατασκευής; Τί σχέση έχουν με τα σύγχρονα παιχνίδια; Και κυρίως, τα παιδιά φτιάχνουν τα δικά τους παιχνίδια!

Εσείς, θα θέλατε η ομάδα του Greektoys να επισκεφτεί το σχολείο σας; Mάθετε περισσότερο για τα εργαστήρια εδώ.

Gallery

Leave a comment