Νεα

Εκπαιδευτική σειρά GREEKTOYS: Η πιο χαρούμενη σελίδα για μικρούς και μεγάλους, ΤΩΡΑ ΜΕ ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ SITE

mazi_poster Κατεβάστε τα καινούρια σχολικά προγράμματα, διαβάστε προτάσεις για μουσεία, δείτε videos και φυσικά νέα για τα καινούρια μας πρότζεκτ!

Η Λίλυ, ο Φίλων και ο Βαλίος είναι παιχνίδια της Αρχαίας Ελλάδας, βρίσκονται στο αρχαιολογικό μουσείο και θα σας μαγέψουν με τις περιπέτειές τους ως πρωταγωνιστές της παιδικής σειράς GreekToys.

Συναντήσαμε τους δημιουργούς της σειράς, τη Σοφία Παυλάκη και το Luis Santos (Μαγικός Φακός).

 

Ο Μαγικός Φακός παράγει animation από το 2008 και έχει δημιουργήσει τις ταινίες “Σαπφώ”, “Ονειροναύτες”, “Εφιάλτης μετά τα Χριστούγεννα”, οι οποίες συμμετείχαν σε φεστιβάλ κινηματογράφου όπως το Φεστιβάλ Νάουσσας, το AnimFest, οι Νύχτες Πρεμιέρας, το CrashFest και σε φεστιβάλ του εξωτερικού.

 

– Ποιος είναι ο σκοπός του Greek Toys;
– Ο σκοπός μας είναι να δημιουργήσουμε μια ελληνική παιδική σειρά 3D animation για να μαθαίνουν τα παιδιά με διασκεδαστικό τρόπο την ελληνική πολιτιστική κληρονομιά.

 

– Θα μας αναφέρετε τα χαρακτηριστικά στοιχεία της σειράς;
– Εμπνευστήκαμε από αρχαία ελληνικά παιχνίδια για να δημιουργήσουμε τους χαρακτήρες της σειράς μέσω των οποίων θέλουμε να δείξουμε μια πραγματικότητα πιο κοντά στην ελληνική κοινωνία. Ο Βαλίος είναι ένα πήλινο αλογάκι, η Λίλυ είναι μία αρχαία κουδουνίστρα και ο Φίλων είναι ένα γουρουνάκι εμπνευσμένο από αρχαίο μπιμπερό! Μαζί κάνουν άνω-κάτω το μουσείο μόλις φεύγουν οι τελευταίοι επισκέπτες.

 

– Πώς θα υλοποιήσετε την ιδέα αυτή;
– Ήδη δουλεύουμε τα πρώτα επεισόδια. Για να συνεχίσουμε την προσπάθεια αυτή, ψάχνουμε για χρηματοδότηση μέσω του crowd-funding σε συνδυασμό με τον παραδοσιακό τρόπο χρηματοδότησης (παραγωγούς και ιδιωτικούς πόρους).
Το τελικό προϊόν θα διανέμεται με την άδεια Creative Commons, ώστε να είναι ελεύθερο να αντιγραφεί, να διανεμηθεί και να προβληθεί από οποιονδήποτε το επιθυμεί.

 

– Πότε θα είναι η σειρά διαθέσιμη για το κοινό;

 

– Ετοιμαστείτε! Το πρώτο επεισόδιο της σειράς θα είναι κοντά σας τον Οκτώβρη, διαθέσιμο στο ίντερνετ και με συμμετοχές σε φεστιβάλ.

 

Η Λίλη, ο Φίλων και ο Βαλίος θα σας μείνουν αξέχαστοι για πάντα!

Eικόνα από το Greektoys

Eικόνα από το Greektoys

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s