Greektoys

Από τα αρχαία ελληνικά παιχνίδια στο Greektoys!

Από τα αρχαία ελληνικά παιχνίδια στο Greektoys. Δείτε το βίντεο από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου!

Το Greektoys συμμετείχε στην 1η επιστημονική ημερίδα “Παιδαγωγική αξιοποίηση ψηφιακών μέσων στην εκπαιδευτική διαδικασία” του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών “Επιστήμες της Αγωγής – Εκπαίδευση με Χρήση Νέων Τεχνολογιών” του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης, υπό την αιγίδα της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Στο βίντεο μπορείτε να δείτε τα πιο σημαντικά αποσπάσματα από την παρουσίαση. English subtitles available.

Η συμμετοχή μας είχε θέμα το έργο του Greektoys και ποια η σημασία της χρήσης της τεχνολογίας στη δημιουργία του έργου αυτού.

Αρχικά παρουσιάστηκε το Greektoys, το οποίο είναι ένα εκπαιδευτικό έργο που με τη χρήση των σύγχρονων τεχνολογιών προωθεί την ελληνική πολιτιστική κληρονομιά. Μέσω της δημιουργίας της σειράς animation Greektoys, σκοπός είναι να μαθαίνουν τα παιδιά με ευχάριστο και διασκεδαστικό τρόπο.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, προβλήθηκε το επεισόδιο “Ο Βαλίος και ο θησαυρός των Γκρίκο” και χρησιμοποιήθηκε ως παράδειγμα για να αναπτυχθεί η μεθοδολογία δημιουργίας των επεισοδίων της σειράς. Τα βασικά βήματα είναι: επιλογή του θέματος, έρευνα σχετικά με αυτό, επικοινωνία και συμβουλές από εκπαιδευτικούς και τέλος ο έλεγχος (testing). Ακολουθεί το καθαρά τεχνικό και κινηματογραφικό κομμάτι, με τη χρήση προγραμμάτων και νέων τεχνολογιών. Μόνο ανοιχτό και ελεύθερο λογισμικό χρησιμοποιείται για τη δημιουργία του Greektoys (Blender, Audacity, Gimp, Sketchfab).

Η 3D αναπαράσταση του τύμβου Καστά της Αμφίπολης καθώς και το 3D-μουσείο αρχαίων ελληνικών παιχνιδιών του Greektoys παρουσιάστηκαν ως παραδείγματα χρήσης νέων τεχνολογιών για εκπαιδευτικούς σκοπούς.

filon

Gallery

Leave a comment