Greektoys

Κεφαλονιά: κύκλος διαδικτυακών εργαστηρίων Greektoys

Σοφία Παυλάκη

Το μήνα που μας πέρασε, το Greektoys children’s Revolution® διεξήγαγε δυο διαδικτυακά εργαστήρια στο 1ο και 2ο Δημοτικό σχολείο Ληξουρίου. Το ένα εργαστήριο πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 18 Μαρτίου και το δεύτερο την Παρασκευή 1 Απριλίου αντίστοιχα, και τα παρακολούθησαν περισσότεροι από 100 μαθητές. Ένα τρίτο εργαστήριο έχει προγραμματιστεί για τις επόμενες ημέρες.

Οι διαδικτυακές συναντήσεις είχαν ως κεντρικό θέμα τα παιχνίδια στη αρχαία Ελλάδα. Τα παιδιά παρακολούθησαν την παρουσίαση της Σοφίας Παυλάκη, παραγωγού του έργου Greektoys, και έφτιαξαν πήλινα παιχνίδια με τις συμβουλές του καλλιτέχνη Λουίς Σάντος. Επίσης, γνώρισαν το Βαλίο, το αρχαίο αλογάκι, πρωταγωνιστή της σειράς κινουμένων σχεδίων του Greektoys και κεντρική μορφή του έργου.

Μπορείτε να δείτε φωτογραφίες και να διαβάσετε πιο εκτενείς περιγραφές για τις δραστηριότητες στα τοπικά νέα της Κεφαλονιάς https://www.kefaloniapress.gr/topika/politismos/article/445305/ena-diaforetiko-quot-tile-mathima-quot-gia-toys/ και στη σελίδα του 2ο Δημοτικού Ληξουρίου https://blogs.sch.gr/2dimlix/2022/04/03/ta-paidia-mas-kai-ta-paichnidia-stin-archaia-ellada/

Τα διαδικτυακά εργαστήρια αρχαίων ελληνικών παιχνιδιών ήρθαν για να συμπληρώσουν, σε αυτή τη δύσκολη περίοδο πανδημίας, τη δράση και την προσπάθεια του Greektoys να διαδώσει την πολιτιστική κληρονομιά αυτών των παιχνιδιών σε όλα τα παιδιά. Μάθετε περισσότερα για το έργο εδώ

Ευχαριστούμε τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων για την πρόσκληση, τους εκπαιδευτικούς και τα παιδιά για τη συμμετοχή τους. Εις το επανιδείν!

 

Leave a comment